З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 18.02.2021р. по 25.02.2021р було  досліджено по 8 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники та на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

          Всього по Одеській області було досліджено 93 проби питної води  на санітарно-мікробіологічні і 46 проб  на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-хімічним показникам 6 проб (13%), а саме: м.Арциз, смт.Сарата і на санітарно-мікробіологічні показники – 1 проба (1,1%) – с. Андріяшивка Балтського району ( колодязь  по вул. В. Стуса ,63).

         Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме: р.Дунай   в Ренійському  районі,  оз. Ялпуг в Болградському районі,  було    досліджено   8 проб води  на  санітарно-мікробіологічні  показники. Усі досліджені   проби  відповідали  гігієнічним вимогам. 

       В ході здійснення  моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території житлової забудови в м. Одеса, м. Подільськ, м. Болград, м. Рені було досліджено 22 проби атмосферного повітря. Перевищення максимально-разових гранично – допустимих   концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, свинцю, формальдегіду, пилу, аміаку, бензолу не   встановлено.

      За даними акустичного  моніторингу,  на  території  житлової  забудови   біля  автомагістралей  в м. Ізмаїл,  в селах Броска і Сафьяни Ізмаїльського району, м. Болград, м. Рені,  смт. Іванівка, смт.Миколаївка, смт. Ананьїв було проведено 30 інструментальних вимірювань рівнів шуму, перевищення гранично –допустимих рівнів не встановлено.

     На території житлової забудови м. Білгород-Дністровський в місцях розміщення базових станцій мобільного зв`язку проведено 14 інструментальних вимірювань рівнів електромагнітного випромінювання, перевищення гранично-допустимих рівнів (ГДР) не встановлено: рівні електромагнітного випромінювання  знаходяться в межах  1,5- 2,8 мкВт\см2 при ГДР – 10мкВт\см2.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

         Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені нестандартні проби  було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *