В ході здійснення соціально-гігієнічного моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території житлової забудови в м. Болград та в м. Рені було досліджено 6 проб атмосферного повітря. Перевищення максимально-разових гранично допустимих  концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки  не   встановлено.

        За даними акустичного  моніторингу  на  території  зони відпочинку.  житлової  забудови   біля  автомагістралей  (міста Одеса, Болград, Рені,  смт. Іванівка, Березівка, Ананьїв) було проведено 40 інструментальних вимірювань рівнів шуму, перевищення гранично –допустимих рівнів не встановлено.

           В ході  моніторингових досліджень стану грунту  на території житлової забудови  (міста Білгород-Дністровський,  Болград, Рені, Южний, Кілія, Роздільна; смт.Доброслав, Любашівка,  Великомихайлівка; с. Маяки Біляївського району) було проведено  130 досліджень грунту на вміст залишків  хлорорганічних пестицидів.  У всіх досліджених пробах грунту перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

      Інформацію до відома було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *