ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” інформує: в ході моніторингових досліджень стану грунту на території дитячих майданчиків в м. Подільськ та с. Крижанівка Лиманського району було проведено 10 досліджень на санітарно-мікробіологічні показники та 7 досліджень – на санітарно-хімічні. Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.

На території житлової забудови м. Одеси, в місцях функціонування базових станцій мобільного зв`язку було проведено 36 інструментальних вимірювань рівнів електромагнітного випромінювання. Усі інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітного випромінювання» (зі змінами згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020 р. №2760). Електромагнітний фон на території житлової забудови м. Одеси коливався в межах 1,0-2,8-3,4 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100 мкВт\см2. Радіаційний фон на території області складав 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для вжиття відповідних заходів інформації про всі виявлені нестандартні проби були направлені до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Санепідситуація залишається на контролі.

В.о. генерального директора Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *