З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса   в період з 01.07.2021р. по 08.07.2021р було  досліджено 11 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники та 11 проб питної води  на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

 Всього по Одеській області було досліджено 83 проби питної води на санітарно-мікробіологічні показники і 57 проб питної води  на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 4 проби (4.8%), а саме: смт.Сарата та м.Роздільна і по санітарно-хімічним показникам 3 проби (5.3%), а саме: смт.Сарата.

 Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються  як джерела питного водопостачання населення, а саме: р.Турунчук в Біляївському районі, р.Дунай в Ізмаїльському районі, було проведено 14 дослідження проб води на санітарно-хімічні показники та 10 досліджень  на санітарно-мікробіологічні показники. Усі досліджені проби води  відповідали  гігієнічним вимогам. 

Води поверхневих водойм 2-ї категорії, а саме:  Дністровський лиман в Білгород-Дністровському районі, було проведено 5 досліджень  води на санітарно-мікробіологічні показники та 7 досліджень води  на санітарно-хімічні показники. Усі досліджені проби  відповідали  нормативним  вимогам.

 В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води, у визначених контрольних точках на 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 93 проби морської води  на санітарно-мікробіологічні показники та 46 проб – на санітарно-хімічні показники.  Із них 3 проби морської води по санітарно-мікробіологічним показникам не відповідали гігієнічним вимогам в смт. Затока Білгород-Дністровського району, а саме: прибережна зона район «Центральний», прибережна зона  район «Сонячний», прибережна зона район «Лиманський». 

Для вжиття відповідних заходів, інформації про всі виявлені   нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Вітіалій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *