7 квітня щорічно відзначають Всесвітній день здоров’я. Це свято увійшло в традицію  з середини минулого століття. Дата святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, а точніше, дню прийняття статуту цієї організації. Статут ВООЗ було прийнято 7 квітня 1948 року, тоді ж, на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я і виникла ідея проводити це міжнародне свято.

Кожного року ВООЗ намагається підвищити рівень обізнаності суспільства стосовно глобальної охорони здоров’я. В цей день організовують міжнародні та місцеві заходи охорони здоров’я. Мета – підкреслити важливість здоров’я кожної людини і людства в цілому. Під поняттям «здоров’я» розуміють не тільки відсутність хвороб, а й фізичну, психологічну, соціальну гармонію людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. За науковими даними, здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% – соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість. На сьогоднішній день, на думку вчених, головною проблемою боротьби з хворобами є урбанізація, яка створює більшість проблем зі здоров’ям, пов’язаних з водою, навколишнім середовищем та вживанням алкоголю.

У цей день кожен мешканець нашої планети має пригадати, що здоров’я людини залежить не тільки від зусилля лікарів. Тільки розуміння необхідності підтримувати своє здоров’я у формі, зміна способу життя і повага до середовища проживання і екології на нашій планеті допоможе спільно подолати навіть найскладніші  проблеми.