Головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров взяв участь у черговому засіданні Одеської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Темою доповіді керівника ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» стало забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Одеського району в літній період 2022р.

Зокрема, Віталій Гончаров повідомив, що у червні поточного року реєструвалось зростання рівнів захворюваності на кишкові інфекції у Дачнянській, Усатівській, Доброславській, Фонтанскій, Южненській, Овідіопільській, Дальницькій та Великодолиській об’єднаних територіальних громадах.

Головний державний санітарний лікар Одеської області нагадав, що згідно з наказом МОЗ України від 17 травня 2001 року № 188, Одеський регіон віднесено до території першого типу епідемічного прояву холери.

Тому в рамках здійснення моніторингу за об’єктами зовнішнього середовища фахівці ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» здійснюють дослідження проб води відкритих водоймищ, морської води в зонах рекреації та стічної води інфекційних стаціонарів, відділень, станцій біологічної  очистки на холеру.

На сьогодні по Одеському району досліджено 212 проб води з об’єктів довкілля.

Збудника холери не виявлено!

Після обговорення комісія вирішила наступне. Поставити перед Одеським районним відокремленим підрозділом такі задачі:

– забезпечити моніторинг захворюваності на інфекції, що передаються фекально-оральним шляхом;

– проводити комплексне епідрозслідування спалахової інфекційної захворюваності (харчових отруєнь);

– посилити санітарно-освітню робот серед населення щодо попередження гострих кишкових інфекційних захворювань.

Категорії: Новини