День фізичної культури і спорту (далі – День) за ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян Указом Президента України від 29 червня 1994р. № 340/94 «Про День фізкультури і спорту» було призначено святкувати у другу суботу вересня. В 2019р. цей День припадає на 14 вересня.

Активний відпочинок, гра, розвага, змагання, численні інтелектуальні вправи, тренування фізичних та інших навичок, досягнення кращих результатів, ось лише невеликий перелік тих видів діяльності, які включає на сьогоднішній день це поняття. Не зважаючи на максимальний накал емоцій та зусиль, які іноді супроводжують заняття спортом, – це абсолютно мирний процес, що є життєствердним в усіх відношеннях і сприяє розвитку людини.

По цей день вчені та історики не можуть прийти до однозначного висновку – де і коли вперше з’явився спорт. Повага, і гідне ставлення до спортивних змагань супроводжувало суспільне життя на протязі різних історичних етапів розвитку нашої країни.

На сьогодні День фізичної культури і спорту відзначається в Україні повсемісно. Якщо Ви професійний спортсмен або навіть просто любитель, якщо Ви хоч раз бували на пробіжці, плавали, їздили на велосипеді, тримали в руках штангу або хоч би шахи, якщо Ви знаєте, що таке кріпатура, та можете піднятися по сходах без задишки… Іншими словами, якщо Ви відчуваєте себе у глибині душі спортсменом – це Ваше свято!

До речі, День фізичної культури і спорту – гарний привід щось змінити в своєму житті на краще, наприклад, проснутися з першими птахами, прийняти контрастний душ, вийти на ранкову пробіжку, зайнятися йогою, або придбати абонемент до тренажерного залу, плавального басейну! Як відомо, фізична і інтелектуальна активність, здоровий спосіб життя – це запорука в майбутньому Вашого здоров’я, процвітання і благополуччя. Любіть спорт, рухайтеся, бігайте, стрибайте… вчиться перемагати!

Категорії: Інформація