З метою проведення моніторингу за   станом  питної води в м.Одеса  в період з 11.02.2021р. по 18.02.2021р було  досліджено по 14 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники та на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

   Всього по Одеській області було досліджено 102 проби питної води  на санітарно-мікробіологічні і 71 проба  на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-хімічним показникам 9 проб (12.7%), а саме: м.Арциз, Болград, смт.Сарата.

         Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме: р. Дунай   в   Кілійському ( м. Вилкове) та Ізмаїльському районах,  р. Дністер, р. Турунчук  в Біляївському районі,  було    досліджено   7 проб води  на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені  проби  відповідали  гігієнічним вимогам 

       В ході здійснення  моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території житлової забудови в м. Одеса, м. Подільськ, смт. Ананьїво було досліджено 65 проб атмосферного повітря на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, свинцю, формальдегіду, пилу, бензолу. Перевищення максимально-разових гранично – допустимих    концентрацій  не   встановлено. 

      За даними акустичного  моніторингу, на території  житлової  забудови   біля  автомагістралей  в м. Роздільна, м. Кілія, смт. Іванівка, смт. Берізівка,  було проведено 18 інструментальних вимірювання рівнів шуму, перевищення гранично –допустимих рівнів не встановлено.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

         Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Категорії: Новини