За даними моніторингу захворюваність на грип та ГРВІ в області знаходилась на сезонному рівні. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 431,7 та був нижче епідемічного порогу (526,4) на 17,9%.

             За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність знизилась на 9% за рахунок дорослого населення, де зниження на 17,9%. У той же час серед дітей захворюваність зросла на 5,5%.

           До лікувальних закладів госпіталізовано 571 хворого, серед яких основну питому вагу займало доросле населення – 64,4%.

           На 4-х адміністративних територіях рівень захворюваності перевищував епідпоріг менш ніж на 25% і епідемічний процес мав низький рівень інтенсивності (Біляївський, В.Михайлівський, Іванівський, Овідіопольський райони). На інших адміністративних територіях захворюваність була нижче епідемічного порогу.

            З початку епідсезону, за даними звітів лікувально-профілактичних закладів,  щеплено проти грипу 7143 особи, у тому числі 5712 медичних працівників.    

            Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень на минулому тижні відмічалась циркуляція вірусів не грипозної етіології (риновірус, парагрип, метапневмовірус, сезонний коронавірус).

            Зпочатку епідемії в області,станом на 26 квітня,зареєстровано 131509 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у тому числі дітей до 17 років – 5698, медичних працівників – 3895, летальних випадків – 2416. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 5550,7, смертність – 101,9; летальність – 1,8% (таблиця додається).  

            Рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, знизився  на 22,1%. Зниження спостерігалось як серед дітей  – на 12%, так і серед  дорослих –  у 2 рази.

            В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – до 83%. Найбільш ураженою була вікова група  1-4 роки (58%). 

                В організованих колективах захворюваність реєструвалась поодинокими випадками. В осередках проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем.                 

               Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними  випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха, епідемічний паротит).

               Інформацію до відома було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *