ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я  України»  інформує :

  В ході здійснення соціально-гігієнічного моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території житлової забудови в   м. Одеса, м. Болград, м. Арциз,  смт. Ананьїв, смт. Сарата, смт. Окна, смт. Іванівка, смт. Ширяєво було відібрано та досліджено 35 проб атмосферного повітря. Перевищення гранично допустимих  концентрацій  оксиду вуглецю  встановлено в 4-х випадках (м. Одеса).

      За даними акустичного  моніторингу,  на території житлової забудови   біля   автомагістралей  в м. Одеса, м. Арциз, смт. Захарівка, смт. Ананьїв,  смт. Березівка, смт. Окна, смт. Ширяєво, смт. Сарата, було проведено 36 інструментальних вимірювань рівнів шуму. Перевищення гранично –допустимих рівнів  встановлено  у 2-х випадках в м. Одеса.

      На території житлової забудови   м. Одеса, м. Арциз,  Саратський район  села  Петропавлівка, Плахтіївка,  Ройлянка,  Сергіївка,  Арцизський район села Делень, Веселий Кут, Нова Іванівка, Задунаївка, в місцях  функціонування базових станцій мобільного зв`язку  було   проведено  82 інструментальних вимірювань  рівнів електромагнітного випромінювання.  Усі  інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам  згідно  ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні  норми і правила захисту населення від  впливу  електромагнітного випромінювання» (  зі змінами  згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760).  Електромагнітний   фон  на  території житлової забудови вищезазначених населених пунктів  коливався в межах  1,0–3,1-4,4 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100  мкВт\см2.

       В ході  моніторингових досліджень стану грунту  на території житлової забудови в м. Білгород-Дністровський,  смт. Іванівка та в селі  Бузинове Іванівського району, смт. Ананьїв, було проведено на санітарно-хімічні показники  42 дослідження грунту. в т.ч.  на вміст залишків  хлорорганічних пестицидів та 21 дослідження на санітарно-мікробіологічні показники. У всіх досліджених пробах  перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

      Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформацію про всі виявлені  нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

 В.о.  генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області   Віталій  ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *