ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України»  інформує :

     З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 20.05.2021р. по 27.05.2021р було  досліджено 7 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники та 7 проб питної води  на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».                                                                                                          

     Всього по Одеській області було досліджено 118 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники і 75 проб – на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 12 проб (10.1%), а саме: Білгород-Дністровський район (села Олексіївка, Маразліївка, Роскішне, Широке), смт. Доброслав, м.Ананьїв, смт.Саврань, Балтський район(с. Оленівка)  і по санітарно-хімічним показникам 24 проби  (32%), а саме: смт. Сарата, Саратський район (села Кулевча,Сергіївка), м.Арциз,Арцизький район( села Теплиця, Садове, В.Кут, Роща, Павлівка, Делень), Кілійський район м.Вилкове, с. Приморське.

        Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме: р.Дністер, р. Турунчук, р.Дунай  оз. Ялпуг, було проведено 98 досліджень на санітарно-хімічні показники в т.ч на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені   проби  води  відповідали  гігієнічним вимогам. 

    Води поверхневих водойм 2-ї категорії, а саме:  Дністровський лиман, Кучурганський  лиман, р. Сарата, було проведено 52  дослідження  проб води   на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені проби  відповідали  нормативним  вимогам. 

    Проби морської води, які були відібрані у визначених контрольних точках на 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показники відповідали гігієнічним вимогам.

     Для  вжиття відповідних заходів, інформацію про всі виявлені нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *