За даними акустичного моніторингу на території житлової забудови біля автомагістралей в м. Одеса та смт. Іванівка було проведено 14 інструментальних вимірювань рівнів шуму. Перевищення гранично допустимих показників встановлено у 4-х випадках на території житлової забудови м. Одеса.

В місцях функціонування базових станцій мобільного зв`язку на території житлової забудови м. Одеси було проведено 12 інструментальних вимірювань рівнів електромагнітного випромінювання. Усі інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам згідно ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітного випромінювання» (зі змінами згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760).

Електромагнітний фон на території житлової забудови м.Одеси коливався в межах 1,4-3,8 мкВт\см2 при гранично-допустимому рівні – 100 мкВт\см2.

В ході моніторингових досліджень стану грунту на території дитячих майданчиків, житлової забудови, зон відпочинку в м.Одеса, м.Балта, смт.Татарбунари було проведено 70 досліджень на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.

Радіаційний фон на території області складав 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для вжиття відповідних заходів інформації про всі виявлені нестандартні проби були направлені до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Санепідситуація залишається на контролі.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *