З метою проведення моніторингу за станом питної води в період з 23.01.2020р по 30.01.2020р було відібрано в м. Одесі 14 проб на санітарно-мікробіологічні показники і 14 проб на санітарно-хімічні показники. Всі досліджені проби відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10«Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

    Всього по Одеській області було відібрано 79\1 проб питної води на санітарно-мікробіологічні і 68 проб на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 1 проба (1.3%), а саме: Любашівський район           (с Іванівка) і по санітарно-хімічним показникам 16 проб (23.5%), а саме: міста Арциз, Татарбунари, Любашівський район (с.Іванівка).

     На території житлової забудови  м. Одеси.  було проведено 66  досліджень атмосферного повітря,  перевищення  гранично  допустимих  концентрацій  оксиду вуглецю, діоксиду азоту, пилу, формальдегіду, діоксиду сірки, хлористого водню, свинцю, марганцю, аміаку не встановлено.

    В   ході    акустичного   моніторингу   в м. Одеса,  на території житлової забудови та в зонах відпочинку « Аркадія», мкр. «Лузанівка»   було   проведено  вимірювання рівнів шуму в 10  стаціонарних точках, перевищення   гранично – допустимих   рівнів не  встановлено.

    Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год, що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

    Для вжиття відповідних заходів, інформації про всі виявлені нестандартні проби направлені до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, голові райдержадміністрації та балансоутримувачу.