Закінчується літо і закінчується робота дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Впродовж оздоровчого сезону в області функціонували 625 пришкільних закладів відпочинку з денним перебуванням дітей та 30 закладів оздоровлення з цілодобовим перебуванням.

 Згідно «Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів соціального забезпечення Одеської області на 2019рік» та розпорядження Одеської обласної адміністрації від 19.04.2019р. №519/А-2019 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році» фахівцями ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснювались моніторингові лабораторні дослідження факторів середовища життєдіяльності в закладах оздоровлення та відпочинку.

Всього в період підготовки та протягом оздоровчого періоду досліджено:

– 572 зразка води за санітарно-хімічними показниками, в 66 випадках виявлено невідповідність за вмістом нітратів та загальній жорсткості (11,5%);

– 793 зразка води за мікробіологічними показниками, не відповідало нормативам 70 (8,8%).

Досліджено 28 проб води з відкритих водойм за санітарно-хімічними показниками, відхилення виявлені в 3-х пробах (10,7%) та 80 проб за мікробіологічними показниками, відхилень не виявлено.

Проводився також лабораторний контроль якості харчування, досліджено:

  • 130 проб калорійності, відхилень не виявлено;
  • 389 проб готових страв на бактеріологічне забруднення, в 10 стравах виявлено перевищення допустимих нормативів (2,6%);
  • 1200 змивів з обладнана харчоблоків, посуду, санітарного одягу та рук працівників харчоблоків на наявність бактерій групи кишкової палички. Позитивний результат виявлень в 38 змивах (3,2%).

Результати досліджень доведені до відома керівників закладів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, відповідних територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Категорії: Інформація