
З метою забезпечення ефективного контролю за організацією якісного харчування окремих категорій громадян закладами, установами і підприємствами Одеської міської ради, а також суб’єктами господарювання, які надають такі послуги на підставі укладених договорів, фахівці ДУ «Одеський ОЛЦ МОЗ України» взяли участь в роботі комісії з контролю за організацією харчування окремих категорій громадян у м. Одесі.
Комісія була утворена відповідно до розпорядження міського голови за №136 від 04.03.2021р. Основними завданнями комісії є контроль за:
– організацією харчування, яке здійснюється в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради за бюджетні кошти;
– виконанням умов договорів, укладених із суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги з харчування та постачання продуктів харчування в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради за бюджетні кошти;
– раціональним використанням бюджетних коштів, виділених на організацію харчування в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради;
– безпечністю та якістю продуктів харчування, продовольчої сировини, готової продукції в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради;
– дотриманням вимог санітарного законодавства під час організації харчування в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради, яке здійснюється за бюджетні кошти;
– якістю послуг з харчування, які закуповуються за бюджетні кошти.
Комісія також здійснює моніторинг:
– за використанням комунального майна для організації харчування;
– за проведенням тендерних процедур, відкритих торгів, закупівлею товарів та послуг у частині організації харчування, яке здійснюється в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради за бюджетні кошти.
Згідно графіка роботи з 6 квітня комісія розпочала перевірку дошкільних навчальних закладів в Київському районі. Протягом року заплановано перевірити заклади дошкільної освіти, загальноосвітні школи, харчоблоки лікарень та закладів соціального захисту в усіх районах міста.
Під час перевірки вищезазначених закладів фахівцями ДУ «Одеський ОЛЦ МОЗ України» одночасно буде здійснюватись відбір зразків для лабораторного дослідження: готових страв, питної води, змивів з обладнання, інвентарю, рук персоналу харчоблоків на наявність бактеріального забруднення.
Результати роботи будуть заслухані на чергових засіданнях вказаної комісії з підготовкою відповідних висновків та рекомендацій.
За результатами роботи комісії, в межах своєї компетенції, будуть внесені пропозиції щодо поліпшення якості послуг з організації харчування, яке здійснюється в закладах, установах та підприємствах Одеської міської ради за бюджетні кошти.
Рекомендації Комісії підлягають обов’язковому розгляду виконавчими органами Одеської міської ради, закладами, установами, підприємствами, посадовими особами, суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги з харчування та постачання продуктів харчування та яким вони адресовані. Про результати розгляду та вжиті заходи повинно бути повідомлено Комісію у встановлений нею строк.