
За результатами моніторингу рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 9,8% (201 випадків проти 183), у тому числі серед дорослого населення — на 15,3% (83 проти 72), серед дітей до 17 років — на 6,3% (118 проти 111).
У структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років — 59%, а серед них найбільш ураженою залишалась вікова група 1-4 роки, на яку прийшлося 50% від загальної захворюваності дітей.
Згідно з факторним аналізом, 21,8% хворих пов’язували своє захворювання з вживанням немитих ягід, овочів та фруктів; 20,5% — готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання; 17,2% — молочних продуктів, придбаних на ринках, у т.ч. стихійних; 13,6% — м’ясних продуктів, придбаних на ринках; 12,8% — з порушенням правил догляду за дітьми; 4,2% — з вживанням риби солоної та в`яленої; 4% — яєць з недостатньою термічною обробкою та сирих; 1,8% — морепродуктів; 1,6% хворих пов’язували своє захворювання з купанням у відкритих водоймищах; 0,9% — у відкритих басейнах; 0,5% — баштанні культури; не встановлено фактор – 1,1%.
Захворюваність на гострі кишкові інфекції реєструвалась поодинокими випадками.