За результатами моніторингу рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 9,8% (201  випадків проти 183), у тому числі серед  дорослого населення — на 15,3% (83 проти 72), серед дітей до 17 років  —  на 6,3%  (118 проти 111).

У структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років — 59%, а серед них найбільш ураженою залишалась вікова група 1-4 роки, на яку прийшлося 50%  від загальної захворюваності дітей.           

Згідно з факторним аналізом, 21,8% хворих пов’язували своє захворювання з вживанням немитих ягід, овочів та фруктів; 20,5% — готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання;  17,2% — молочних продуктів, придбаних на ринках, у т.ч. стихійних; 13,6% — м’ясних продуктів, придбаних на ринках; 12,8% —  з порушенням правил догляду за дітьми;  4,2% — з вживанням риби солоної та в`яленої;  4% — яєць з недостатньою термічною обробкою та сирих; 1,8% — морепродуктів; 1,6% хворих пов’язували своє захворювання з купанням у відкритих водоймищах; 0,9% — у відкритих басейнах; 0,5% — баштанні культури; не встановлено фактор – 1,1%.   

Захворюваність на гострі кишкові інфекції реєструвалась поодинокими випадками.