Сьогодення

Про санітарно-епідемічну ситуацію в Одеській області за період з 9 по 15 серпня 2021 року.

Про санітарно-епідемічну ситуацію в Одеській області за період з 9 по 15 серпня 2021 року.

За даними моніторингу захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 185,2 та був нижче епідемічного порогу (526,4) у 2,8 рази

За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність знизилась на 16,5%, у тому числі серед  дітей – на 20,2%, серед дорослого населення – на 9,8%. В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – до 62%.

Зросла на 27,1% кількість госпіталізованих. До лікувальних закладів госпіталізовано 394 хворих, що складає 9% від загальної кількості захворілих.

 З початку епідсезону, за даними звітів лікувально-профілактичних закладів,  щеплено проти грипу 7346 осіб, у тому числі 6318 осіб з груп ризику, з них 5732  медичних працівників.    

Щодо захворюваності  на  COVID-19.  За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваностіна  COVID-19 зріс на 10,9% (488 випадки проти 440), переважно за рахунок дорослого населення, де ріст на 10,7% (465 проти 420). Серед дітей до 17 років захворюваність залишилась  практично на рівні  (23 проти 20). Також зріс і рівень госпіталізації на 17,1% (123 проти 105).

Рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, знизився  на 16,5%, у тому числi серед дiтей до 17 рокiв –  на 9 %, серед  дорослих –  на  26%.

  В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – до 61%, а серед них найуразливішою залишалась вікова група  1-4 роки (49,7%). 

 Згідно факторного аналізу 14,8% хворих пов’язують своє захворювання з вживанням готових домашніх страв, приготованих з порушенням технології та зберігання; з вживанням немитих овочів та фруктів – 16,2 %; бахчеві – 7,2%;  м’ясних продуктів, придбаних на ринках –10,4 %;  молочних продуктів, придбаних на ринках в т.ч.стихійних –13,5% тощо.

 В організованих колективах захворюваність реєструвалась поодинокими випадками. В осередках проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем.                 

 Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними  випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія,кір, краснуха, епідемічний паротит).