ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я  України »  інформує :

     В ході здійснення соціально-гігієнічного моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території житлової забудови в м. Подільськ, м. Кілія, м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району, смт. Захарівка, було відібрано та досліджено 18 проб атмосферного повітря. Перевищення гранично допустимих  концентрацій по вмісту оксиду вуглецю. діоксиду азоту, сірчистого ангідриду,  пилу не  встановлено.

   За даними акустичного  моніторингу, на території житлової забудови   біля автомагістралей в м.Одеса, смт. Іванівка, було проведено 12 інструментальних вимірювань рівнів шуму. Перевищення гранично –допустимих рівнів   встановлено у 2-х випадках в м. Одеса.  

   В ході  моніторингових досліджень стану грунту  на території житлової забудови в м.Болград, м. Рені, м. Татарбунари, смт. Овідіополь, смт. Тарутино, с. Плахтіївка Саратського району було проведено 140 досліджень грунту  на вміст  залишків хлорорганічних пестицидів  та 18 досліджень грунту на  санітарно-мікробіологічні  показники. У всіх досліджених пробах  перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено

     Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

    Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформацію про всі виявлені  нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *