12 липня 2019 року ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції серед відпочиваючих в дитячому оздоровчо-спортивному таборі  «Медик-2» смт. Сергіївка, Білгород – Дністровського району.

            Станом на 14.00. год. всього захворіло 50 осіб, з них 48 дітей до 17 років. Всі хворі госпіталізовані до лікарні з попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція». Стан захворілих середньої важкості.

            Захворілі діти прибули на відпочинок до табору з 09 по 11 липня 2019 року. Всього в таборі відпочивають 244 дитини з Київської, Чернігівської та Харківської областей.

        З метою проведення протиепідемічних заходів, виявлення джерела інфекції та факторів передачі у вогнищі працює бригада фахівців ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» під головуванням директора Гончарова В.О., Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

             Фахівцями  лабораторного Центру для бактеріологічних досліджень відібрані  проби готових страв, сировини, води, змиви з об’єктів зовнішнього середовища та обстежено персонал харчоблоку. Проведена заключна дезінфекція у всіх приміщеннях табору.

        У зв’язку з ситуацією відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Б.Дністровского, де прийнято рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на лікування хворих дітей.

        Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.