За даними моніторингу захворюваність на грип та ГРВІ  знаходиться на сезонному рівні. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення складає 351,1 та нижче епідемічного порогу (526,4) на 33,3%.

За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність знизилась на 26,9% за рахунок дорослого населення, де зниження на 32,8%, серед дітей  захворюваність знизилась на 18,9%.

В структурі захворюваності основна питома вага припадала на доросле населення – 53,2%.

Однак зріс рівень госпіталізації – до лікувальних закладів госпіталізовано 435  хворих, що складає 3,4% від загальної кількості захворілих, і вище попереднього тижня на 11,8%. Найбільше госпіталізованих серед дорослих – до 57%. Серед дітей цей показник відповідно склав 43%.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній з адміністративних територій.

З початку епідсезону, за даними лікувально-профілактичних закладів,  щеплено проти грипу   6587 осіб, у тому числі 5306 медичних працівників.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень циркуляція вірусів грипу не зареєстрована.

Рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, знизився на  16,7%, у тому числi  серед дорослих – на рівні, серед дiтей до 17 рокiв – зниження на 28,6%.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції  реєструвались спорадичними  випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха,епідемічний паротит).

             З початку року в області, станом на 28 грудня, зареєстровано 69134 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3499 випадків серед дітей до 17 років (5,1%), серед дорослого населення – 65635 випадків (94,9%). Зареєстровано 1005 летальних випадків.

            З метою проведення моніторингу за станом питної води в області всього було досліджено 95 проб, з них 58 –  на санітарно-мікробіологічні та  37 проб – на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідали ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»  по санітарно-хімічним  показникам 7 проб – 19% (м.  Арциз, м.Арциз-2). По санітарно-мікробіологічним показникам усі проби відповідали  нормативним вимогам.

Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   нестандартні проби  були направлені до  міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Санепідситуація залишається на контролі.