За даними моніторингу захворюваність на грип та ГРВІ в області знаходилась на сезонному рівні. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 254,5 та був нижче епідемічного порогу (526,4) на 51,5%.

За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 8,1% за рахунок дітей, де ріст на 34,8 %. Проте серед дорослого населення захворюваність знизилась на 13,2%. В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років –  55,3%.

До лікувальних закладів госпіталізовано 372 хворих, що складає 6,2% від загальної кількості захворілих.

На всіх адміністративних територіях рівень захворюваності був значно нижче епідемічного порогу.

З початку епідсезону, за даними звітів лікувально-профілактичних закладів,  щеплено проти грипу   6866 осіб, у тому числі 5560 медичних працівників.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень циркуляція вірусів грипу в області  не зареєстрована.

       Щодо захворюваності  на  COVID-19.  З початку епідемії в області, станом на 08 лютого, зареєстровано 82539 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у тому числі дітей до 17 років – 3964, медичних працівників – 2743, летальних випадків – 1348. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 3477,1, смертність – 56,8; летальність – 1,6%.

Рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс  на 38,2%, у тому числi  серед дiтей до 17 рокiв  – на  45,8%, серед дорослих  захворюваність залишилась практично на рівні .

В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – 74,5 %. Найуразливішою залишалась вікова група  1-4 роки (до 58%).

Повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними  випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха, епідемічний паротит).

На звітному тижні зареєстровано групову захворюваність на вірусний гепатит А у дитячому будинку сімейного типу у м.Роздільна. Всього захворіло 3 особи, з них 2 дітей та 1 дорослий, діагноз підтверджено лабораторно. Всі захворілі госпіталізовані до інфекційного відділення, перебіг захворювання легкий. В осередку проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем.

З метою проведення моніторингу за станом питної води в області було досліджено   87 проб питної води, у тому числі 52 –  на санітарно-мікробіологічні показники та 35 проб –  на санітарно-хімічні. Не відповіда вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-хімічним показникам 1 проба (Кілійський район – м.Вилкове).

За даними акустичного  моніторингу   на   території  житлової  забудови   біля  автомагістралей  в м. Біляївка  було проведено 16 інструментальних вимірювань рівнів шуму, перевищення гранично –допустимих рівнів не встановлено.

В місцях розміщення передавальних радіотехнічних об`єктів (базові станції мобільного зв`язку)  в м. Ізмаїл та в селах  Броска і  Сафьяни Ізмаїльського району було проведено 12 інструментальних вимірювань рівнів електромагнітного випромінювання, перевищення гранично допустимих рівнів не встановлено.

Радіаційний фон на території області складав 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені  нестандартні проби  були направлені до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

       Санепідситуація залишається на   контролі.