Кожній жінки відомо, що достатньо лише одного погляду на її руки і нігті і про неї все відразу стане ясно. Жінку,яка стежить за собою характеризують доглянуті руки і наявність манікюру. Основним способом домогтися краси нігтів вже багато років залишається саме відвідування салону, адже хороший манікюр має на увазі не тільки акуратно нафарбовані нігті, але і корекція форми нігтьової пластини, відсутність кутикули, задирок тощо.
Саме тому не кожна жінка може самостійно впоратися з поставленим завданням і привести свої нігтики в належний вигляд в домашніх умовах, тому значна кількість жінок відправляються до майстра манікюру. 
Однак, багато жінок, які дотримуються моді і новим стандартам краси, забувають про особисту безпеку. Але саме на перший погляд «нешкідливий» манікюр в наш час приховує в собі величезний ризик заразитися різними інфекціями, грибками, а також такими захворюваннями як гепатит, герпес, СНІД.
Буває, що і майстер начебто хороший, перевірений, і салон солідний, але під час манікюру при обрізанні кутикули утворюється поріз. Подібні ситуації виникають частіше, ніж Ви можете собі уявити. 
Тому багато розмірковують над питанням: чи можна заразитися чимось, якщо порізали при манікюрі? Так, однозначно це можливо : будь-яка мікрочастинка зараженої крові, що потрапила на ножиці або інший інструмент, потенційно небезпечна.
Для того, щоб запобігти захворюванням, фахівці в перукарнях і салонах зобов’язані неухильно виконувати санітарно-протиепідемічний режим, затверджений «Державними санітарними правилами і нормами для перукарень різних типів» №2.2.2.022-99 від 25.03.1999. 
За вимогами санітарного законодавства весь без винятку інструментарій, який використовується в перукарнях і салонах, повинен оброблятися після кожного використання, тобто проводити дезінфекцію, передстерилизаційне очищення і стерилізацію, а робочі поверхні обладнання після кожного клієнта – дезінфікувати. Інструментарій перед використанням повинен бути стерильним, а в змивах з робочих поверхонь, одягу, рук персоналу не повинно бути бактерій групи кишкової палички.
Впровадження відомчого лабораторного контрою на об`єктах сприяє безпечному відвідуванню салонів краси та попередженню виникнення інфекційних хвороб. 
ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» протягом останніх 5 років на договірній основі активно впроваджує проведення відомчого лабораторного контролю в салонах і перукарень м. Одеси щодо якості обробки інструментарію, поточної дезінфекції тощо. Будемо ради кожному Вашому зверненню щодо проведення лабораторних досліджень.
Результати лабораторно-інструментальних досліджень дозволяють адміністрації отримати достовірні дані щодо дотримання співробітниками протиепідемічного режиму, дають можливість своєчасно усунути порушення та попередити виникнення інфекційних захворювань. 
На теперішній час кожний розсудливий керівник розуміє що таке імідж його підприємства, хоче, щоб клієнт пішов від нього не тільки красивим, але і здоровим.
Любі жінки , Ви маєте право поцікавитися яким чином керівництво салонів проводить контроль за якістю обробки інструментарію.
Бережіть себе і будьте здорові.

Категорії: Краса