06 травня 2019 р. під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Свічинського відбулася селекторна нарада з головами районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад і міськими головами міст обласного значення.

        Основним питанням наради було обговорення стану підготовки дитячих закладів відпочинку та оздоровлення до роботи в літній сезон 2019 року.

В нараді прийняли участь керівники Департаменту соціальної та сімейної політики, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області,  ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» та інші.

   Начальник Департаменту соціальної та сімейної політики Коваленко Л.В. доповіла про хід підготовки до роботи дитячих закладів відпочинку та оздоровлення в сезон 2019 року.

    Планом оздоровлення передбачено охопити різними видами оздоровлення  понад 80 тисяч дітей шкільного віку, в тому числі дітей приймуть 685 пришкільних закладів відпочинку, 23 позаміські заклади оздоровлення, 15 таборів праці та відпочинку, 160 мовних таборів тощо.

       Проте, не в кожному районі планується відкриття пришкільних таборів. Так, не планують відпочинок школярів райдержадміністрації Березівського, Велико-Михайлівського та Окнянського районів.

         Недостатньо коштів на оздоровлення виділено адміністраціями м. Ізмаїл, Ізмаїльського, Білгород-Дністровського, Миколаївського, Савранського районів.

       На сьогодні на місцях ще не видано розпоряджень щодо організації оздоровлення дітей міст та районів області.

Віталій Свічинський наголосив про персональну відповідальність керівників райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міських голів міст обласного значення за організацію повноцінного літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

За результатами селекторної наради готується доручення в.о. голови облдержадміністрації, до якого Державною установою «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» з метою запобігання виникненню епідемічних ускладнень, спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь під час проведення літньої оздоровчої кампанії надано пропозиції, а саме:

  • Керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку:
  • Укласти угоди на проведення профілактичних дезінфекційних заходів (дезінфекції, дезінсекції та дератизації);
  • Провести камерну обробку постільних речей (матраци, подушки, ковдри).
  • Організувати гігієнічне навчання працівників харчоблоків та технічного персоналу з метою підвищення кваліфікації кадрів та їх професійного рівня.
  • забезпечити постійний відомчий лабораторний контроль за якістю питної води, продуктів харчування, що надходять до закладів відпочинку або виготовляються безпосередньо на їх харчоблоках, санітарно-гігієнічним станом на харчоблоці, для чого укласти договори з атестованими та акредитованими лабораторіями на проведення відповідних досліджень.
  • Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам рад міст обласного значення:
  • включити до складу районних комісій з прийомки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку представників відокремлених підрозділів ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Категорії: Новини