В ході здійснення  моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря, на території  житлової забудови  прилеглій до автомагістралей з інтенсивним рухом транспорту в м. Одеса та в смт. Ананьїв було  проведено 60  досліджень атмосферного повітря на вміст  діоксиду азоту, пилу, сірчистого ангідриду, формальдегіду, бензолу, оксиду вуглецю, свинцю.  Перевищення максимальних гранично допустимих концентрацій встановлено по вмісту  оксиду вуглецю  у 4-х випадках  в м. Одеса.

       За даними акустичного моніторингу,  на території житлової   забудови     м. Одеса, та м. Южний, було проведено 16 вимірювань рівнів шуму,  Перевищення  гранично допустимих рівнів встановлено  у 3-х випадках  в     м. Одеса на території житлової забудови біля  автомагістралей з інтенсивним рухом транспорту.  

     На території житлової забудови м. Роздільна, м. Біляївка, м. Овідіополь,       м.Білгород-Дністровський, Роздільнянський район села Болгарка, Єлизаветівка, Яковлівка, Степанівка, Кучурган, Степове,  Овідіопольський  район села Барабой, Прилиманське, смт.Авангард, с. Мізикевича, Біляївський район  села  Маяки, Яски, Троїцьке.  Градениці, Василівка, Кам`янка та         м. Теплодар, Білгород-Дністровський район села Сергіївка,  Приморське,  Миколаївка, Маразліївка, Монаши, Стпрокозаче, Адамівка, в місцях  функціонування базових станцій мобільного зв`язку  було    проведено  124 інструментальних вимірювання  рівнів електромагнітного випромінювання.  Усі  інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам  згідно  ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні  норми і правила захисту населення від  впливу  електромагнітного випромінювання» (  зі змінами  згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760).  Електромагнітний   фон  на  території житлової забудови вищезазначених населених пунктів  коливався в межах   1,0-2,0-3,4-4,1 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100  мкВт\см2.

       За даними  соціально-гігієнічного моніторингу за станом грунту,  на території житлової забудови, дитячих майданчиках в м.Кілія,  м. Южне,     смт.  Ширяєво, смт. Захарівка, смт. Доброслав досліджені  5 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 5 проб грунту на вміст залишків хлорорганічних пестицидів усі  відповідали  нормативним вимогам.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

         Для  вжиття  відповідних заходів, інформації про всі виявлені  нестандартні проби  направлено до міських, районних органів влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби  в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *