ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України»  інформує :

З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 22.04.2021р. по 29.04.2021р було  досліджено по 9 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні і санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

      Всього по Одеській області було досліджено 138 проб питної на санітарно-мікробіологічні і 87 проб на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» 19 проб-(13.8%) по санітарно-мікробіологічним показникам, а саме: Подільський район (села Бочманівка, Федорівка, Качурівка), Кодимський район (смт.Слобідка, село Круті), Балтський район (с.Немирівське), смт.Окни, Окнянський район (села Ставрово, Топали) і по санітарно-хімічним показникам 25 проб-(28.7%), а саме: Подільський район (села Бочманівка, Федорівка, Качурівка), Кодимський район (смт.Слобідка, село Круті), Роздільнянський район (с.Яковлівка), місто Арциз, Арцизський район (села Долинівка, Василівка), Окнянський район (с.Ставрово).

          Води поверхневих водойм 1-ї категорії, яка використовується як джерело питного водопостачання населення, а саме з річки Дунай в Кілійському було проведено дослідження 3-х проб на санітарно-мікробіологічні показники. Усі досліджені   проби  води  відповідали  гігієнічним вимогам. 

       Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформацію про всі виявлені  нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

 В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області  Віталій  ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *