В ході здійснення соціально-гігієнічного моніторингу за станом  забруднення атмосферного повітря на території житлової забудови (міста Одеса, Болград, Арциз,  смт. Ананьїв, смт. Сарата, смт. Окни, смт. Іванівка, смт. Ширяєво)  було відібрано та досліджено 35 проб. Перевищення гранично допустимих  концентрацій по оксиду вуглецю  встановлено в 4-х випадках (м. Одеса).

     За даними акустичного  моніторингу  на території житлової забудови   біля   автомагістралей  (міста Одеса, Арциз, смт. Захарівка, смт. Ананьїв,  смт. Березівка, смт.Окни, смт. Ширяєво, смт. Сарата) було проведено 36 інструментальних вимірювань рівнів шуму. Перевищення гранично –допустимих рівнів  встановлено  у 2-х випадках в м. Одесі.

    На території житлової забудови   (м. Одеса, м. Арциз,  Саратський район – села  Петропавлівка, Плахтіївка,  Ройлянка,  Сергіївка,  Арцизький район – села Делень, Веселий Кут, Нова Іванівка, Задунаївка), в місцях  функціонування базових станцій мобільного зв`язку,  було   проведено  82 інструментальних вимірювання  рівнів електромагнітного випромінювання. Усі  інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам  згідно  ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні  норми і правила захисту населення від  впливу  електромагнітного випромінювання» (зі змінами  згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760).  Електромагнітний   фон  на  території житлової забудови вищезазначених населених пунктів  коливався в межах   1,0–3,1-4,4 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100  мкВт\см2.

      В ході  моніторингових досліджень стану грунту  на території житлової забудови (м.Білгород-Дністровський,  смт. Іванівка та с.Бузинове Іванівського району, смт. Ананьїв) було проведено 42 дослідження на санітарно-хімічні показники, в т.ч.  на вміст залишків  хлорорганічних пестицидів, та 21 дослідження на санітарно-мікробіологічні показники. У всіх досліджених пробах  перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

 Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

    Інформацію до відома було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *