ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України»  інформує :

      З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 13.05.2021р. по 20.05.2021р було  досліджено 13 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники та 13 проб питної води  на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

      Всього по Одеській області було досліджено 172 проби питної води  на санітарно-мікробіологічні показники і 134 проби на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 18 проб (10.5%), а саме: Білгород-Дністровський район (села Розкішне, Семенівка), Болградський район (с.Дмитрівка), Лиманський район (с.Трояндове), Кодимський район (с.Пиріжна), Роздільнянський район (с.Нові Зельці), Саратський район (с.Зоря), Татарбунарський район (села Безим`янка, Весела Балка), Окнянський район (села Малаївці, Довжанка) і по санітарно-хімічним показникам 38 проб (28.4%), а саме: Болградський район (с.Дмитрівка), смт. Миколаївка, Миколаївський район (села Андрієво-Іванівка, Ісаєво), Ананьївський район (села Точилово, Байтали), Кодимський район (с.Пиріжна), Роздільнянський район (села Щербанка, Нове, Нові Зельці),   смт. Сарата, Саратський район (села Долинка, Зоря, Світлодолинське), Окнянський район (села Довжанка, Малаївці).

      Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме: р.Дністер та р. Турунчук в Біляївському районі, р.Дунай в Кілійському районі, було проведено 21 дослідження проб води на санітарно-хімічні показники. Усі досліджені   проби  води  відповідали  гігієнічним вимогам. 

      Проби морської води, які були відібрані у визначених контрольних точках на 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показники відповідали гігієнічним вимогам.

       Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені  нестандартні проби питної води було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

 В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області    Віталій ГОНЧАРОВ

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *