Було проведено 68 досліджень атмосферного повітря в ході здійснення соціально-гігієнічного моніторингу на території житлової забудови в м. Ізмаїл, м. Подільськ, смт. Сарата. Перевищення гранично допустимих концентрацій по вмісту оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, формальдегіду не встановлено.

За даними акустичного моніторингу, на території житлової забудови біля автомагістралей в м. Одеса у 2-х випадках було встановлено перевищення гранично допустимих рівнів шуму.

На території житлової забудови Приморського району м. Одеса, в місцях функціонування базових станцій мобільного зв`язку було проведено 76 інструментальних вимірювань рівнів електромагнітного випромінювання. Усі інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам згідно ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітного випромінювання» ( зі змінами згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760). Електромагнітний фон на території житлової забудови м. Одеса коливався в межах 1,0-2,6-4,2 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100 мкВт\см2.

В ході моніторингових досліджень стану грунту на території зони відпочинку, дитячих майданчиків в м.Одеса, м. Южний, м. Подільськ, смт. Доброслав, смт. Саврань було проведено 30 досліджень на санітарно-мікробіологічні показники та 102 дослідження на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.

Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Керівник установи, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини