Результати моніторингових досліджень води на території м.Одеси та Одеської області за період з 13 по 19 вересня 2021 року.

 В Одеській області бло досліджено 85 проб води на санітарно-мікробіологічні і 79 проб на санітарно-хімічні показники.

Із них 9 проб не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам (Білгород-Дністровський район (с. Шабо), Роздільнянський район (с. Новомиколаївка), Подільський район (смт. Окни і с. Жеребково).

По санітарно-хімічним показникам не відповідали нормам 10проб:  Болградський район (міста Болград та Арциз), Ізмаїльський район (м.Вилкове),Подільський район (с. Жеребково).

Проведено 564 дослідження на санітарно-хімічні показники, 8 – на паразитологічні показники та 86 – на санітарно-мікробіологічні води поверхневих водойм І-ї категорії, які використовується як джерела питного водопостачання населення. А саме: ріки Дністр (м. Біляївка Одеського району), Дунай (м. Ізмаїл, м. Кілія, м. Рені Ізмаїльського району), Турунчук (м. Біляївка, с. Яськи Одеського району), озеро Ялпуг (м. Болград Болградського району).

Усі досліджені проби відповідали нормативним вимогам.

Води поверхневих водойм ІІ-ї категорії:  було проведено 11 досліджень на санітарно-хімічні показники (Хаджибеївський лиман) та 6 – на санітарно-мікробіологічні (Дністровський лиман). Усі досліджені проби відповідали нормативним вимогам.

В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води, у визначених контрольних точках на 22 пляжах м.Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 90 проб морської води на санітарно-мікробіологічні показники, з них 1 проба морської не відповідала гігієнічним нормативам, а саме: рекреаційна зона смт. Затока, район «Центральний», Білгород-Дністровського району.

Категорії: Новини