Було досліджено 13 проб  питної води  в м. Одеса на санітарно-мікробіологічні показники та 13проб питної води на санітарно-хімічні показники.

Усі досліджені  проби питної води відповідали  вимогам  ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Всього по Одеській області було досліджено 101 проба  питної води на санітарно-мікробіологічні і 63 проби на санітарно-хімічні показники.    

Із них 16 проб НЕ відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам. А саме: Подільський район (села Соболівка, Чубівка Куяльницької ОТГ, с. Лабушна Кодимської ОТГ,  с.Ткаченково, Цеханівка, Дубово Окнянської ОТГ).

7 проб НЕ відповідали вимогам по санітарно-хімічним показникам, а саме: Подільський район (с. Ткаченково, Цеханівка Окнянської ОТГ, с. Лабушна Кодимської ОТГ, с. Соболівка, Чубівка Куяльницької ОТГ), Болградський район (с. Оріхівка Кубейської ОТГ), Березівський район (смт. Іванівка Іванівської ОТГ).  

Було досліджено 20 проб на санітарно мікробіологічні показники води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення. А саме: р. Дністер, р. Турунчук, р. Дунай.

Було  проведено 51 дослідження води на санітарно-хімічні  показники, в т.ч. на вміст залишків хлорорганічних пестицидів.

Перевищення гранично допустимих концентрацій  не встановлено.  

Було проведено 55 досліджень на санітарно-хімічні показники води поверхневих водойм 2-ї категорії, а саме: Хаджибейський  та Тилігульський лимани,  в т.ч.  на вміст залишків  хлорорганічних пестицидів  (ДДД, ДДТ, ДДЕ, гексахлорбензол тощо). 

Усі досліджені проби відповідали  вимогам ДСаНПіН 8.8.1.2.3.4.-000-2001 «Допустимі дози, концентрації та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарської сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, води  водоймищ, грунті».

 Для вжиття відповідних заходів, інформації про всі виявлені   нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Головний  державний  санітарний  лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини