З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 14.01.2021 по 21.01.2021р було  досліджено по 13 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники. та на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

        В Одеської області всього було досліджено  92 проби питної води  на санітарно-мікробіологічні і 70 проб питної води на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-хімічним показникам 11 проб (15.7%), а саме: Болградський район (села Тополине, Залізничне, Виноградівка), смт. Сарата.

Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме:  р. Дунай   в   Кілійському та  Ізмаїльському   районах,  оз. Ялпуг в Болградському районі,  було досліджено 12  проб води  на санітарно-мікробіологічні показники та  проведено 68 досліджень води  на  вміст залишків хлорорганічних  пестицидів ( ДДТ, гексахлорциклогексан, альдрин, гептахлор, гексахлорбензол тощо). Усі  досліджені  проби  відповідали гігієнічним вимогам.

За даними акустичного  моніторингу,   на   території  житлової  забудови   біля  автомагістралей  в м. Роздільна, м. Кілія, смт. Великомихайлівка було проведено 34 інструментальних вимірювання рівнів шуму, перевищення гранично –допустимих рівнів не встановлено.

В ході здійснення  соціально гігієнічного моніторингу за станом  грунту , на  території   житлової  забудови  м. Ізмаїл та  с.Броска Ізмаїльського району було проведено 34 дослідження грунту на  вміст залишків  хлорорганічних пестицидів, перевищення  гранично – допустимих концентрацій  не встановлено.

Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   нестандартні проби  було направлено до  міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.