Державною установою «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» отримано технічну підтримку від World Health Organization (WHO) для посилення можливостей діагностики COVID-19 в Одеському регіоні.

         Вірусологічною лабораторією отримана сучасна система  KingFisher Flex з магнітною головкою для 96 лункового планшету. Використання даного приладу дозволить автоматизовано виділяти нуклеїнові кислоти при тестуванні зразків біологічного матеріалу методом полімеразно-ланцюгової реакції  (ПЛР).

         В лабораторії вже використовуються чотири автоматизовані системи, а саме: Mag Purix 12S,  QIAcube HT,  KingFisher Flex, ExiPrep96, які було отримано у 2020 році. Наявність ще одного приладу дає можливість збільшити потужність вірусологічної лабораторії в проведені тестувань методом ПЛР до 3,5 тис зразків за добу.

Всього з початку епідемії COVID-19 лабораторним Центром проведено біля 184 тисяч тестувань для потреб закладів охорони здоров’я Одеського регіону в рамках діагностики SARS-CoV-2 за кошти державного бюджету.

 Зміцнення матеріально-технічної бази і підготовка кадрового ресурсу вірусологічної лабораторії Одеського обласного лабораторного Центру МОЗ України є пріоритетним напрямком нашої діяльності в сучасних умовах розвитку     медицини та епідемії коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні 

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *