З метою проведення моніторингу за станом питної води по області було досліджено 69 проб на санітарно-мікробіологічні і 42 проби – на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідали ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 18 проб (Подільський район – смт.Окни, села Римарівка, Гулянка, Маяк, Новосамарка, Антонівка); по санітарно-хімічним показникам – 20 проб (Подільський район – смт. Окни, села Римарівка, Гулянка, Маяк, Новосамарка, Антонівка).

Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення (р. Дунай та р. Турунчук), було досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники. Усі досліджені проби відповідали нормативним вимогам.

Води поверхневих водойм 2-ї категорії (Дністровський лиман) було досліджено 12 проб, у т.ч. 2 проби – на санітарно-мікробіологічні показники та 10 проб – на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.

В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води, у визначених контрольних точках на 22-х пляжах м. Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 93 проби на санітарно-мікробіологічні та 13 проб – на санітарно-хімічні показники. Із них 2 проби морської води по санітарно-мікробіологічним показникам не відповідали гігієнічним вимогам, а саме пляжі в рекреаційних зонах смт. Затока – район «Центральний» та район «Сонячний».

Для проведення моніторингових досліджень на холеру обстежено 130 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту та відібрано 155 проб з об’єктів зовнішнього середовища (вода морська – 51 проба, вода лиманна – 33, харчові продукти – 4, вода стічна – 67, у тому числі 35 проб води інфекційних стаціонарів). Холерні вібріони не виділено.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини