Загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ за минулий тиждень, порівняно з попереднім, зріс на 17,7%, у т.ч. серед  дорослих захворюваність зросла на 28,2%, серед дитячого населення – на 16,7%.

      Інтенсивний показник захворюваності склав 417,3 на 100 тис.населення та нижче епідпорогу (512,8) на 18,7%.  Серед захворілих основну питому вагу складали діти (76,1%).

        До стаціонарів госпіталізовано 224 хворих, що складає  2,2% від загальної кількості захворілих,  у т.ч. діти – 193 (86,6%).

        За даними звітів лікувально-профілактичних закладів щеплено проти грипу з початку епідсезону 685 осіб з груп ризику.

     Загальний рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції  по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на  10,7%, у тому числі серед дорослих – на 10,6%, серед дітей до 17 років – на 10,7%.

        В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – 61,5 %. Найуразливішою залишалась  вікова група 1-4 роки (49,2 %).

        На минулому тижні зареєстровано групову захворюваність на вірусний гепатит А серед учнів школи с.Василівка Біляївського району. Всього захворіло 4 дітей, у 2-х хворих діагноз підтверджено клініко-біохімічно. В осередку проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем.

 Повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними  випадками.

            Захворюваність на кір залишилась на рівні попереднього тижня (3 проти 3).  З початку року всього зареєстровано кір у 1707 хворих, у тому числі діти до 17 років – 902 (52,9%).

              Щеплювальний статус захворілих: не щеплено проти кору  83,9%,  них не щеплені за віком – 8% (діти до 1 року), отримали 1 дозу – 6,9%, 2 дози – 9,2%.

.         З метою проведення моніторингу за станом питної води відібрані в м. Одесі 18 проб на мікробіологічні показники  та 14 проб на санітарно-хімічні  показники відповідають вимогам ДСанПіН2.2.4-171-10«Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

             Всього по Одеській області було відібрано 110 проб питної води на санітарно-мікробіологічні і 66 проб на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 6 проб (5.4%), а саме: Білгород-Дністровський район (села Бритівка, Салгани), Подільський район (с.Гонората), м. Ананьїв  і по санітарно-хімічним показникам 8 проб (12.1%), а саме: Ізмаїльський район (с.Броска), Подільський район (с.Гонората), Овідіопольський район (с.Барабой), смт. Сарата, Арцизський район (с.Садове).

            Води   поверхневих водойм 1-ї категорії ( р. Дунай Кілійський  район)  досліджені 7 проб  на  санітарно-хімічні   показники,  усі   відповідали  гігієнічним  вимогам.

     В ході здійснення  соціально – гігієнічного моніторингу за станом   атмосферного повітря, в м.Одеса у визначених  контрольних    точках  на межі території санітарно-захисних зон підприємств Центрального   промвузла: та  ПАТ  « Одеський олійне жировий комбінат»  ( 6-й Ьасейновий пров., 4-й Басейновий  пров.,  2-й Басейновий пров., Вознесенський пров., вул. Середньофонтанська ),  було проведено 36 досліджень  атмосферного повітря. Перевищення гранично допустимих концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту, пилу, формальдегіду, діоксиду сірки, аміаку  не встановлено.

           За даними  акустичного  моніторингу, проведеного  у визначених  контрольних  точках    на    території   житлової   забудови   смт. Іванівка, рівні шуму не  перевищували гранично допустимі. В Суворовському  районі м. Одеса  на території житлової забудови   вздовж 7-ми автомагістралей з інтенсивним дорожнім рухом встановлені перевищення гранично-допустимих рівнів шуму.

           В ході     моніторингу за станом  грунту на  території житлової забудови смт. Захарівка, м. Кілія  досліджені проби на санітарно-хімічні показники    усі  відповідали гігієнічним вимогам.

            Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

            Для    вжиття   відповідних    заходів,    інформації    про всі виявлені                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   нестандартні проби направлені до Головного управління Держпродспоживслужби  в Одеській   області, головам райдержадміністрацій та балансоутримувачам , Департаменту транспорту  та зв`язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради   тощо.

         Санепідситуація залишається на   контролі.