З метою проведення моніторингу за   станом   питної води в м.Одеса  в період з 17.12.2020 по 24.12.2020р було  досліджено  7 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні показники. та 7 проб питної води на санітарно-хімічні показники. Усі проби  відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

        В Одеської області всього було досліджено 58 проб питної води  на санітарно-мікробіологічні і 37 проб питної води на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»  по санітарно-хімічним  показникам 7 проб питної води (19%), а саме:  м.  Арциз, м.Арциз-2; по санітарно-мікробіологічним показникам усі проби відповідають  нормативним вимогам.

Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   нестандартні проби  було направлено до  міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.