29-30 червня 2021 року ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»прийнято участь у заході «Симуляційна вправа з підвищення оперативної готовності до реагування на надзвичайні ситуації». Захід проводився Центром громадського здоров’я МОЗ України в рамках реалізації проекту «Зміцнення та розбудова системи охорони здоров’я для здійснення кращого моніторингу реагування на спалах захворювання та їхньої профілактики, епідеміологічного нагляду для персоналу, який залучений або може бути залучений до заходів реагування на ці ситуації.»

?? До участі у заході були залучені представники обласних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України, лабораторні центри на водному, залізничному та повітряному транспорті, Одеського протичумного інституту,Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Державної прикордонної служби, Державної митної служби, Національної поліції, Держпродспоживслужби.

?‍? До уваги учасників були запропоновані симуляційні вправи, тобто вправи, які відтворюють окремі аспекти реальної надзвичайної ситуації. В даному випадку це було моделювання надзвичайних ситуацій при перетині державного кордону України сухопутним, повітряним, морським та залізничним транспортом.

✅ Для виконання симуляційної вправи учасники заходу були розподілені на групи по 7-8 чоловік та вирішували наступні питання: визначали існуючий механізм координації та моніторингу системи управління інформаційними потоками між відомствами, які задіяні до реагування на надзвичайні ситуації, переглянули процедури прийняття управлінських рішень, надали рекомендації щодо подальшого покращення взаємодії.

✅ Учасники презентували спільний План дій при надзвичайній ситуації, обговорили аналіз роботи та виявлені проблеми.

В.о. генерального директора, головний державний санітарний лікар Одеської області Вітіалій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *