ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб  Міністерства охорони здоров`я  України »  інформує: за даними акустичного  моніторингу, на території житлової забудови   біля автомагістралей в смт Іванівка було проведено 4 інструментальних вимірювання рівнів шуму. Перевищення гранично допустимих рівнів не   встановлено.  

      На території житлової забудови м. Одеси, в місцях  функціонування базових станцій мобільного зв`язку  було   проведено  36 інструментальних вимірювань  рівнів електромагнітного випромінювання.  Усі  інструментальні вимірювання відповідали нормативним вимогам  згідно  ДСаНПіН №236-96 «Державні санітарні норми і правила захисту населення від  впливу  електромагнітного випромінювання» ( зі змінами  згідно наказу МОЗ України від 30.11.2020р. №2760).  Електромагнітний   фон  на  території житлової забудови м. Одеси  коливався в межах  1,0-2,8-3,4 мкВт\см2 при гранично допустимому рівні – 100 мкВт\см2.

       В ході  моніторингових досліджень стану грунту  на території  дитячих майданчиків в м. Подільськ. с. Крижанівка Лиманського району, було проведено 10 досліджень на санітарно-мікробіологічні показники та 7 досліджень – на санітарно-хімічні показники. Усі досліджені проби  відповідали гігієнічним вимогам.

          Радіаційний фон на території області складає 12-14 мкР/год., що відповідає природному фону багаторічних спостережень.  

        Для   вжиття   відповідних  заходів,  інформації про всі виявлені  нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

 В.о. генерального директора   Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *