Всього по Одеській області за період з 17 червня по 24 червня 2021 року дослідили 85 проб питної води на санітарно-мікробіологічні і 54 проби на санітарно-хімічні показники. Із них  не  відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам 4 проби (4,7%), а саме:  м. Кодима, смт. Сергіївка Білгород-Дністровського район.

По санітарно-хімічним показникам 10 проб (18,5%), а саме: м. Кодима,  Березівський район (с. Антонюки), смт. Миколаївка.

    Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення, а саме: р. Дунай ( м. Ізмаїл,   м. Кілія),  оз. Ялпуг, р. Прут,  було проведено  28 досліджень  на санітарно-хімічні показники та 68 досліджень  води на  вміст залишків хлорорганічних пестицидів.  Усі досліджені проби  відповідали  нормативним  вимогам.   

      Води поверхневих водойм 2-ї категорії, а саме: Тілігульський лиман, Дністровський лиман, р. Тілігул,  було досліджено 5 проб води  на  санітарно-мікробіологічні показники та 13 проб води  на санітарно-хімічні показники.  З них 6 проб води з Дністровського лиману за санітарно-хімічними показниками  не   відповідали  гігієнічним вимогам.

     На 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 93 проби морської води  на санітарно-мікробіологічні показники та 50 проб морської води на санітарно-хімічні показники. Усі досліджені проби морської води відповідали гігієнічним вимогам.

     Для вжиття відповідних заходів, інформації про всі виявлені нестандартні проби було направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

В.о. генерального директора                                       

Віталій ГОНЧАРОВ.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *